Lovcova omáčka z Černého lesa – silná, aromatická a dokonale návyková recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 50 minut
Jan, 09. 05. 2025

Bohatá masová omáčka s vínem, která povznesla tradiční kuchyni na novou úroveň

Hledáte omáčku, která dodá vašemu masu hlubokou chuť a zanechá na jazyku hřejivý dojem? Tato lovcova omáčka z Černého lesa je přesně tím, co potřebujete. Silná, kořeněná a lehce nasládlá – skvěle se hodí k hovězímu masu, domácím knedlíkům i restovaným bramborám. Díky kombinaci červeného vína, vývaru a aromatických bylinek si ji zamilujete už při prvním soustu.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Základ omáčky Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce ho osmažte, než začne vonět.
  • Přidejte maso Nakrájejte hovězí maso na menší kousky a opečte ho ze všech stran dozlatova. Přisypte mouku a ještě krátce opékejte – vytvoří se základ pro zahuštění omáčky.
  • Dochucení a víno Přilijte červené víno, přidejte cukr a balsamico ocet. Nechte krátce povařit, aby se alkohol odpařil a omáčka získala plnou chuť.
  • Dlouhé vaření Přilijte hovězí vývar, přidejte tymián a bobkový list. Snižte teplotu a vařte asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne. Nakonec dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Celková doba přípravy: 50 minut

Počet porcí: 4

Tipy na servírování

Tuto aromatickou omáčku doporučujeme podávat s domácím houskovým knedlíkem, pečenými bramborami nebo vařenou rýží. Skvěle doplní také dušené nebo pečené maso. Pokud vám zbyde, můžete ji využít i jako základ pro guláš nebo těstovinové jídlo.

Závěr

Lovcova omáčka z Černého lesa je sázkou na jistotu, pokud hledáte něco opravdu chuťově výrazného. Její vůně zaplní celou kuchyni a na talíři potěší všechny smysly. Vyzkoušejte ji ještě dnes a zařaďte do svého rodinného repertoáru omáček, které se dědí z generace na generaci.