Linecké kapky jsou nejkrásnější sváteční pečivo, snadný recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na vrch:

    3 bílky

    250  g  krystalový cukr

    Náplň:

    meruňkový džem

    Rum podle chuti

    1. Uděláme si jednoduché linecké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.
    2. Na krém si vyšleháme bílky se solí, pak postupně vyšleháme cukr a šleháme, dokud nezískáme hladkou lesklou hmotu a zejména pevnou.
    3. Těsto rozválíme a z poloviny vykrojíme o průměru asi 3 cm.
    4. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 12 minut.
    5.  Druhou polovinu rozválíme na tenčí, a vykrojíme stejně velké kolečka. přendáme na plech a navrstvíme sníh pomocí cukrářského sáčku.
    6. Pečeme při stejné teplotě asi 10 minut – SNÍH musí zůstat bílý.
    7. Lepíme pomocí džemu.