Líná pizza z kefírového těsta hotová za 30 minut: Skvělá večeře bez kynutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 10 minut
Jan, 16. 04. 2025

Máte chuť na domácí pizzu, ale nechce se vám čekat na kynutí těsta? Tato rychlá pizza z kefírového těsta je skvělým řešením. Je hotová za půl hodiny, a přitom chutná jako z pizzerie! Stačí pár základních surovin a můžete se pustit do přípravy.

Pro 4 porce

Ingredience

Na těsto:

Na obložení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do mísy nasypeme mouku, přidáme kefír, sůl, cukr a sodu. Promícháme a poté přidáme vejce. Vypracujeme kompaktní, hustší těsto – nebojte se, tak to má být.
  • Plech a základ: Plech potřeme olejem a těsto rovnoměrně rozetřeme. Potřeme ho ochuceným rajčatovým protlakem nebo kečupem. Můžete přidat i tenkou vrstvu majonézy, která dodá jemnost.
  • Obložení: Na těsto naskládáme suroviny podle chuti – šunku, žampiony, olivy, papriku nebo cokoli máte rádi. Fantazii se meze nekladou.
  • Pečení: Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout.
  • Sýr a závěrečné zapékání: Vyndáme plech, zasypeme bohatě sýrem a dáme ještě na pár minut zapéct, dokud se sýr krásně neroztaví.
  • Servírování: Pizza je po dopečení ihned připravena k servírování. Nakrájíme ji na čtverce nebo trojúhelníky a podáváme teplou.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: cca 4

Závěr

Tahle líná pizza z kefírového těsta je důkazem, že i bez kynutí si můžete během chvilky vychutnat výtečnou domácí pizzu. Hodí se na rychlou večeři, víkendové posezení s přáteli nebo jako rychlý oběd. Stačí ji obložit tím, co máte doma, a z trouby vytáhnete neodolatelný kousek Itálie!