Lepší knedlík jsem nikdy nejedla: Ze staršího pečiva a slaniny, místo vody ji uvařte v polévce! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 25 minut
Tomáš, 19. 09. 2024

Tento recept na knedlíky je ideální, pokud chcete připravit chutnou přílohu, která se snadno vaří přímo v polévce. Knedlíky díky tomu získají lahodnou chuť a jsou skvělou variantou k běžným přílohám. Navíc si je můžete zamrazit na později!

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava pečiva: Pečivo nakrájené na malé kostičky polijte trochou mléka – jen tolik, aby se pečivo zvlhčilo. Pokud se směs zdá příliš suchá, později můžete mléko přidat.
  • Opékání cibule a slaniny: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na troše oleje dozlatova. Poté přidejte nakrájenou slaninu a vše chvíli opékejte, dokud nebude slanina křupavá.
  • Míchání těsta: K pečivu přidejte směs osmažené cibule a slaniny, nasekanou petrželku, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne lepivá hmota. Nechte směs odpočívat asi 15 minut.
  • Tvarování knedlíků: Směs rozdělte na jednotlivé části a zabalte je do potravinářské fólie, plátna nebo sáčku na tlačenku. Na obou koncích pevně uvázat.
  • Vaření knedlíků: Knedlíky vařte ve vroucí polévce nebo vývaru asi 25 minut. Vaření v polévce jim dodá skvělou chuť a zvýrazní jejich jemnost.
  • Podávání: Hotové knedlíky nakrájejte na plátky a podávejte jako přílohu k polévce, masu nebo jiné omáčce.

Tyto chutné knedlíky budou ideální jako příloha k vývarům nebo omáčkám. Můžete je také zamrazit a uchovat na později.

Sladké švestkové knedlíky recept

Bez masa
0 minut
4.7
(63)
13. 06. 2024 Tomáš
Doporučené články: