Nejjemnější lehký letní piškot s ovocem a tvarohem recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Těsto:
Na potření:
Na vrch:
Želatina:
Postup přípravy
- Všechny suroviny na korpus kromě oleje a prášku do pečiva dáme do jedné nádoby
- Šleháme dokud těsto nenabude do 2-3x větších rozměrů. Pokud těsto bude pěnovité, je potřeba přidat olej.
- Případně tedy přidáme kapku oleje, aby těsto spadlo
- Prášek do pečiva přidáme až na konec, aby neztratil účinek
- Plech vysoký asi 3-4 cm si vymažeme a posypeme krupicí
- Těsto vylejeme do pekáče a pečeme asi 12 minut na 130 stupňů
- Mezitím si smícháme všechny suroviny na potření, které smícháme a necháme odstát
- Ovoce si nakrájíme na drobné kousky
- Po dopečení piškotu necháme dostatečne vychladnout a potíráme smetanovou vrstvou
- Posypeme pokrájeným ovocem
- Nakonec přelejeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu
- Vše necháme vychladnout a ztuhnout a následně podáváme