Lehký a nadýchaný karamelový kremeš, pudinkově-smetanový zákusek recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém

    500 ml mléka
    2 balíčky vanilkového pudingu
    5 žloutků
    4 PL cukru
    200 ml smetany
    300 g karamelové čokolády

    Na polevu

    300 ml smetany
    100 g hořké čokolády

    1. Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny.
    2. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva.
    3. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a potom přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou.
    4. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut.
    5. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od papíru na pečení a nechte vychladnout.
    6. Dokud se těsto peče připravte si krém.
    7. V 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink.
    8. Zbývajících 100 ml mléka vařte se žloutky a s karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky.
    9. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte, nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila.
    10. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychlazeného pudinkově-žloutkového krému. Pořádně promíchejte.
    11. Na závěr si v šlehačce roztaví čokoládu a pak ji mírně vyšlehejte.
    12. Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu.
    13. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor