Lehký a nadýchaný karamelový kremeš, pudinkově-smetanový zákusek recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Krém
500 ml mléka
2 balíčky vanilkového pudingu
5 žloutků
4 PL cukru
200 ml smetany
300 g karamelové čokoládyNa polevu
300 ml smetany
100 g hořké čokolády- Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny.
- V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva.
- Ručním mixérem vymíchejte do hladka a potom přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou.
- Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut.
- Po upečení těsto vyjměte, oddělte od papíru na pečení a nechte vychladnout.
- Dokud se těsto peče připravte si krém.
- V 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink.
- Zbývajících 100 ml mléka vařte se žloutky a s karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky.
- Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte, nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila.
- Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychlazeného pudinkově-žloutkového krému. Pořádně promíchejte.
- Na závěr si v šlehačce roztaví čokoládu a pak ji mírně vyšlehejte.
- Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu.
- Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.