Langoše z trouby bez oleje: Jednoduchý recept, který se vždy podaří

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 40 minut
Jan, 07. 03. 2025

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou, ale jejich smažená verze může být příliš těžká. Tento recept na langoše z trouby je skvělou alternativou – nejsou smažené, ale přesto chutnají báječně. Upečete je jednoduše na plechu a můžete je podávat s česnekem, kečupem nebo sýrem. Navíc jsou lehčí, zdravější a méně mastné.

Pro 4 porce

Ingredience

Na těsto:

Na potření a posyp:

Volitelné:

Postup přípravy

  • Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, droždí a sůl. Dobře promícháme.
  • Přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto.
  • Přidáme olej, znovu prohněteme a zakryjeme fólií. Necháme kynout 30 minut.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly a vyválíme placky.
  • Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
  • Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20–25 minut.
  • Po upečení můžeme potřít česnekem s olejem nebo podávat s kečupem.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 40 minut (včetně kynutí)
  • Pečení: 20–25 minut
  • Celkem: přibližně 1 hodina

Závěr

Tyto falešné langoše jsou snadné, rychlé a zdravější než klasická smažená varianta. Díky pečení v troubě nejsou mastné, ale přesto mají skvělou chuť. Výborně chutnají s kečupem, česnekem nebo zakysanou smetanou. Pokud hledáte jednoduchý recept, který se vždy podaří, určitě je vyzkoušejte!