Lahodný dezert z kondenzovaného mléka – jen 3 suroviny a 30 minut práce recept

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 45 minut
Jan, 07. 04. 2025

Tento dezert z kondenzovaného mléka a zakysané smetany je hitem internetu a důkazem, že i z minima ingrediencí lze vytvořit naprosto famózní pochoutku. Je neuvěřitelně jemný, krémový a zároveň svěží. Pokud milujete sladké, tenhle recept prostě musíte vyzkoušet!

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Zahřejeme základ: Do hrnce nalijeme kondenzované mléko a přidáme zakysanou smetanu. Důkladně promícháme a vaříme na mírném ohni za stálého míchání.
  • Vaříme do zhoustnutí: Směs vaříme asi 17 minut, dokud nezhoustne a nevznikne hladký, krémový základ.
  • Necháme vychladnout: Hrnec stáhneme z plotny a krém necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě.
  • Zchladíme v mrazáku: Vychlazený krém přelijeme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do mrazničky na 30 minut, aby krém zpevnil a vychladl dohladka.
  • Přidáme čokoládu: Po 30 minutách směs vyjmeme a vmícháme čokoládové kousky nebo strouhanou čokoládu. Můžete použít hořkou i mléčnou – podle chuti.
  • Servírujeme: Dezert ihned podáváme, ideálně vychlazený. Skvělý je i druhý den – chutě se krásně rozleží.

⏱ Celková doba přípravy: 45 minut

🍨 Počet porcí: 4–6 porcí (dle velikosti)

Závěr receptu

Tento rychlý dezert ze 3 surovin vás překvapí svou jemností a krémovou konzistencí. Je to ideální sladká tečka po obědě nebo pohotovostní mlsání, když vás honí mlsná. Pokud milujete jednoduché a chutné recepty bez složité přípravy, tohle je trefa do černého!