Lahodný čokoládový koláč, který se doslova rozplývá v ústech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 75 minut
Jan, 19. 02. 2025

Tento čokoládový koláč je dokonalou volbou pro každou příležitost, kdy si chcete dopřát něco sladkého a lahodného. Je nejen snadný na přípravu, ale také velmi chutný. S jeho jemnou, nadýchanou texturou a bohatou čokoládovou chutí je tento koláč ideální pro všechny milovníky čokolády.

Pro 12 porcí

Ingredience

Ingredience na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Rúru předehřejte na 180 °C a připravte si formu (vymastěte ji nebo ji vyložte pečicím papírem).
  • V misce vyšlehejte vajíčka s špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte olej, mléko a instantní kávu, dobře promíchejte.
  • Do směsi prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Jemně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nalijte těsto do formy a pečte přibližně 25–30 minut při 180°C. Zkontrolujte špejlí, zda je koláč upečený.
  • Příprava polevy: Mezitím si připravte polevu. Do hrnce dejte cukr, instantní kávu, kakao a mléko, promíchejte a mírně zahřejte. Přidejte nalámanou čokoládu a máslo, míchejte, dokud se nerozpustí.
  • V troché mléka rozmíchejte kukuřičný škrob, přidejte do směsi a míchejte, dokud poleva nezhoustne.
  • Dokončení: Upečený koláč nechte chvíli vychladnout a poté ho polejte ještě teplou polevou. Nechte úplně ztuhnout a poté podávejte.

Celková doba přípravy: 1 hodina 15 minut

Počet porcí: 12

Závěr:

Tento čokoládový koláč je naprosto vynikající volbou pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem sladkém, ale zároveň si dopřát jednoduchý a rychlý recept. Jemné těsto a lahodná kávovo-čokoládová poleva vytvoří dokonalý sladký zážitek, který si zamilujete. Ať už ho připravujete na oslavu nebo jen tak pro sebe, vždy si získá velkou oblibu.