Lahodné řezy s krupicí a šlehačkou připravené během 15 minut bez pečení! Pochutná si úplně každý! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 150 minut
Tomáš, 04. 10. 2024

Hledáte dezert, který je rychlý na přípravu, chutný a lahodný? Dnes vám ukážeme skvělý recept na krupicové řezy s máslovými sušenkami, které si oblíbí celá vaše rodina. Tento dezert je postavený na jednoduchém vrstvení, takže ho zvládne připravit každý, i bez velkých kulinářských dovedností.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava krupicové směsi: V míse smícháme krupici, cukr, vanilkový cukr a vejce. Přidáme litr mléka a za stálého míchání vaříme, dokud nám nevznikne hustá kaše. Poté necháme směs vychladnout.
  • Šlehání šlehačky: Mezitím si ze smetany ke šlehání vyšleháme pevnou šlehačku, kterou si dáme stranou.
  • Příprava krému: Do vychladlé krupicové směsi přidáme změklé máslo nebo margarín a vše vyšleháme, dokud nám nevznikne hladký a jednotný krém.
  • Vrstvení: Připravíme si formu na pečení a dno vysteleme máslovými sušenkami. Následuje vrstva krupicového krému a poté vrstva šlehačky. Vrstvy opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny ingredience.
  • Zdobení: Vrchol dezertu můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, ovocem nebo jiným zdobením dle chuti.
  • Chlazení: Dezert vložíme do lednice alespoň na 2 hodiny, aby ztuhnul a chutě se krásně propojily. Poté můžeme servírovat.

Tyto krupicové řezy jsou dokonalou volbou pro každého, kdo má rád jednoduché, ale lahodné dezerty. Určitě si je oblíbíte vy i vaše rodina! Nezapomeňte recept sdílet i s přáteli – každý si ho zamiluje!