Fantasticky lahodná tvarohová bublanina: Těsto jen vylijete na plech a přidáte ovoce! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Dnes vám představím náš oblíbený recept na bublaninu, kterou děláme s tvarohem a jakýmkoli ovocem, které máme zrovna po ruce. Tato tvarohová bublanina je fantasticky lahodná, vláčná a chutná tak, že vám bude jeden kousek určitě málo. Je to skvělý recept na rychlý a chutný dezert, který můžete připravit během chvilky!

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na tvarohovou náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Nejprve v míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávejte tekuté přísady: mléko a olej, a dobře promíchejte. Nakonec přisypte sypké ingredience: mouku a kypřící prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Příprava tvarohové náplně: Tvaroh smíchejte s vajíčkem a oslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Pokud chcete náplň jemnější, přidejte 1–2 lžíce zakysané smetany. Tvarohovou směs lžící rovnoměrně rozetřete mezi ovoce na těstě.
  • Pečení: Na těsto naneste libovolné ovoce – ideální jsou kyselé bobulovité plody, jako je rybíz nebo borůvky. Vložte plech do vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 °C asi 30–35 minut, dokud těsto nezezlátne a náplň nebude pevná.

Tato tvarohová bublanina je skvělou volbou pro každou příležitost. Svoji jednoduchostí a chutí si získá každého, kdo ji ochutná. Užijte si pečení a přejeme vám dobrou chuť!