Kynuté rohlíčky jemné jako pavučinka s vláčným vanilkovým krémem recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        - Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
 
- Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce.
- Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
- Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
 
- Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů.
- Důkladně celou směs promícháme.
- Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
 
- Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
 
- Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
 
- Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů.
- Vyndáme z trouby a máme hotovo!
 zdroj: sovkusom.ru 
- Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.



 
                                








 
				 
				