Kynuté rohlíčky jemné jako pavučinka s vláčným vanilkovým krémem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 30. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
    2. Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce.
    3. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
    4. Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
    5. Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů.
    6. Důkladně celou směs promícháme.
    7. Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
    8. Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
    9. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
    10. Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů.
    11. Vyndáme z trouby a máme hotovo!

    zdroj: sovkusom.ru