Kynuté rohlíčky jemné jako pavučinka s vláčným vanilkovým krémem recept

Ingredience

  • 600 g mouky
  • 550 ml mléka
  • 7 g sušeného droždí
  • 220 g cukr
  • 100 g máslo
  • ½ lžičky soli sůl
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • vanilkový cukr (1 balení)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 30 g škrobu
  • 1 lžička nastrouhané kůry z citronu
  • moučkový cukr na posypaní
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
  2. Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce.
  3. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
  4. Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
  5. Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů.
  6. Důkladně celou směs promícháme.
  7. Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
  8. Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
  9. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
  10. Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů.
  11. Vyndáme z trouby a máme hotovo!

zdroj: sovkusom.ru