Počet porcí 30 koláčů
Celková doba přípravy cca 2 h 30 min
(aktivně 45 min, kynutí 60–90 min, pečení 40–50 min)
Tipy a skladování
-
Koláče uchovávejte v uzavíratelné dóze nebo přikryté utěrkou; díky olejovému těstu zůstanou vláčné i 2–3 dny.
-
Milujete více náplně a tenčí těsto? Vytlačte prohlubeň o něco hlubší a plňte štědřeji.
-
Část hladké mouky v drobence lze nahradit mletými ořechy pro výraznější chuť.
Závěr
Kynuté koláče s drobenkou jsou klasika, která potěší na každé slavnosti i nedělní kávě. Tohle těsto se skvěle zpracovává, koláče báječně voní a díky máslo-rumovému dokončení jsou krásně šťavnaté. Připravte rovnou více druhů náplní a nechte každého vybrat si svou oblíbenou.