Ruský kvas z červené řepy recept léčí krevní tlak, játra, ledviny i střeva

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 13. 11. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Vezměte čerstvě umytou červenou řepu, oloupejte ji, nakrájejte na malé kostičky nebo tenké plátky a vložte ji do džbánu.
    2. Přidejte rozinky, mouku a cukr.
    3. Zalijte to převařenou, ale už vychlazenou vodou a vše dobře zamíchejte (někteří lidé ještě přidají vodu z kysaného zelí nebo kombuchy, aby podpořily kvašení).
    4. Uzavřete nádobu víčkem s dírkami nebo gázou (aby kvas mohl dýchat) a nechte ho stát doma na teplém místě 6 až 7 dní.
    5. Každý den obsah 2 krát promíchejte a případně odeberte z povrchu pěnu, pokud se vytvořila.
    6. Po týdnu nálev přeceďte přes čistou gázu a kvas z červené řepy máte hotový. Zbytek můžete vyhodit do koše.
    7. Chuť kvasu bude jemně kyselá, slaná a zemitá. Pro tělo je však extrémně zdravý a kromě toho na krev má alkalizující, čili zásaditý účinek.