Kuřecí prsa zapečená s kozím sýrem a špenátem technikou Hassselback Recept recept
iRecept.cz Recepty Kuřecí prsa zapečená s kozím sýrem a špenátem technikou Hassselback Recept
Sředně těžká přípava
4
porce
1 minuta
Postup přípravy
Začněte tím, že si uvaříte čerstvý špenát dokud nebude vypadat jako kdyby byl zvadlý (cca 3-5 minut), pak přidejte kozí sýr a špetku červené papriky a vařte, dokud se sýr nerozpustí (přibližně 1 minutu)
Do kuřecích prsou udělejte zářezy přibližně centimetr a půl od sebe asi do ¾ tloušťky prsou. Opatrně, nechceme je proříznout. [postup]
Prsa naplníme špenátovo – sýrovou směsí. Okořeníme solí, pepřem a červenou paprikou
Na vrch nastrouhejte trochu mozzarely nebo čedaru a dejte do trouby na cca 25 minut na přibližně 200 ° C. A to je vše
Posledních 10 minut přepněte troubu z pečení na grilování a sýr nabude extra bublinky a nahnědlou barvu.
Jak můžete vidět, špenát a sýr bude v každém kousku. Tento recept si určitě zamilujete.
Něco podobného můžete udělat i v kombinaci s:
Ugrilování s paprikou a feta sýrem nebo jablkem a hruškou, slaninou a sýrem a nebo s rýží a houbami.
Kombinace nejsou omezeny, je to jen na vaší kreativitě.
Ještě si to jednou rychle shrňme 🙂
Nahřejte si troubu na 200 ° C, plech vyložte pečícím papírem.
Ve velké pánvi si uvařte špenát na olivovém oleji a pak přidejte kozí sýr dokud se nerozpustí.
Připavené kuřecí prsa si připravte na plech a můžete je naplnit směsí
Vrch posypte sýrem, solí, pepřem a červenou mletou paprikou.
Pečte 20-25 minut. Pokud chcete můžete nechat 10 minut grilovat.
Dobrou chuť 🙂
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: