Kuřecí prsa zapečená s kozím sýrem a špenátem technikou Hassselback Recept recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 17. 07. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Začněte tím, že si uvaříte čerstvý špenát dokud nebude vypadat jako kdyby byl zvadlý (cca 3-5 minut), pak přidejte kozí sýr a špetku červené papriky a vařte, dokud se sýr nerozpustí (přibližně 1 minutu)
    2. Do kuřecích prsou udělejte zářezy přibližně centimetr a půl od sebe asi do ¾ tloušťky prsou. Opatrně, nechceme je proříznout.
      [postup]
    3. Prsa naplníme špenátovo – sýrovou směsí.
      Okořeníme solí, pepřem a červenou paprikou
    4. Na vrch nastrouhejte trochu mozzarely nebo čedaru a dejte do trouby na cca 25 minut na přibližně 200 ° C. A to je vše
    5. Posledních 10 minut přepněte troubu z pečení na grilování a sýr nabude extra bublinky a nahnědlou barvu.
    6. Jak můžete vidět, špenát a sýr bude v každém kousku. Tento recept si určitě zamilujete.
    7. Něco podobného můžete udělat i v kombinaci s:
    8. Ugrilování s paprikou a feta sýrem nebo jablkem a hruškou, slaninou a sýrem a nebo s rýží a houbami.
    9. Kombinace nejsou omezeny, je to jen na vaší kreativitě.
    10. Ještě si to jednou rychle shrňme 🙂
    11. Nahřejte si troubu na 200 ° C, plech vyložte pečícím papírem.
    12. Ve velké pánvi si uvařte špenát na olivovém oleji a pak přidejte kozí sýr dokud se nerozpustí.
    13. Připavené kuřecí prsa si připravte na plech a můžete je naplnit směsí
    14. Vrch posypte sýrem, solí, pepřem a červenou mletou paprikou.
    15. Pečte 20-25 minut. Pokud chcete můžete nechat 10 minut grilovat.
    16. Dobrou chuť 🙂