Kuřecí přírodní řízek s máslovou zeleninou a bramborem: Domácí oběd, který vás nadchne recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Jan, 24. 06. 2025

V jednoduchosti je síla! Tento recept na kuřecí přírodní řízek z horního stehna, podávaný s vařenými bramborami a dušenou zeleninou (mrkev a kedluben), je důkazem, že domácí oběd nemusí být složitý, aby byl výjimečně chutný. Jemná omáčka na máslovém základě s kapkou vína a citronu dodá pokrmu svěžest a chuťovou hloubku.

Pro 4 porce

Ingredience

Na maso:

Na zeleninovou přílohu:

Na přílohu:

Postup přípravy

  • Příprava masa: Kuřecí řízky osolte, opepřete a opečte na másle z obou stran dozlatova. Odložte stranou.
  • Dušená zelenina: Na výpeku z masa orestujte cibuli. Přidejte nakrájenou mrkev a kedluben, krátce restujte, zaprašte moukou a znovu promíchejte. Podlijte vínem a duste doměkka. Nakonec dochuťte citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem.
  • Brambory: Oloupané a nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Podávejte přelité máslem nebo posypané petrželkou.

Celková doba přípravy

45 minut

Závěr

Tento recept na kuřecí řízek s dušenou zeleninou je ideální volbou pro všední oběd i víkendové vaření. Kombinace jemného masa, máslové omáčky a klasických brambor potěší milovníky poctivé české kuchyně.