Křupavé rohlíčky bez kynutí: domácí pečivo hotové za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 65 minut
Jan, 29. 07. 2025

Pokud nemáte čas čekat na kynutí, vyzkoušejte tyto rychlé a voňavé křupavé rohlíčky. Potřebujete jen čtyři základní ingredience a během chvíle máte teplé pečivo, které můžete plnit podle chuti – makem, ořechy, džemem nebo tvarohem.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na makovou náplň:

Na ořechovou náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse rukama zapracujte na kostičky nakrájené máslo do mouky, až vznikne drobivá směs. Přidejte jedlou sodu a kysanou smetanu, propracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přisypte trochu mouky.
  • Chlazení Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 30 min, aby dobře ztuhlo.
  • Příprava náplní Maková: mletý mák zalijte horkou vodou, nechte 10 min vyluhovat, poté doslaďte cukrem. Ořechová: smíchejte mleté ořechy s cukrem.
  • Tvarování rohlíčků Vyválejte těsto na tloušťku cca 1 mm, nakrájejte na trojúhelníky. Na širší stranu každého trojúhelníku dejte lžičku náplně a zarolujte směrem ke špičce.
  • Pečení Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 min, dokud nezezlátnou. Ještě teplé je pocukrujte moučkovým cukrem.

Čas přípravy a počet porcí

  • Příprava těsta: 10 min

  • Chlazení: 30 min

  • Tvarování a plnění: 10 min

  • Pečení: 15 min

  • Celkem: 65 min

  • Výsledkem: 20–24 rohlíčků

Závěr

Tyto křupavé rohlíčky bez kynutí dokazují, že jednoduché těsto a minimální čas mohou přinést skvělé domácí pečivo. Plňte je dle své chuti – makem, ořechy, džemem nebo tvarohem – a podávejte k snídani, svačině či odpolední kávě. Rychlé, chutné a vždy se povedou!