Křupavé pečené brambory vařené a potom mražené recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
- Středně velké brambory oloupejte a omyjte, nechte je chviličku vařit ve slané vroucí vodě, stačí 5, maximálně 7, minut.
 - Pak je z vody vyjměte, nechte vychladnout a nožíkem do nich udělejte zářezy do tvaru klasické mřížky.
 - Potom dejte brambory do mrazáku a nechte je tam rovnou hodinu.
 - Mezitím si přichystejte zapékací misku a rozetřete po jejím dně polovinu množství, tedy 25 ml slunečnicového oleje.
 - Vyberte brambory z mrazničky a položte je do zapékací misky.
 - Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte přibližně 40 minut.
 - Mezitím však brambory otáčejte, aby se opeklx dokřupava ze všech stran.
 - Pokud je chcete dochutit, použijte česnek a provensálské koření, s touto kombinací jsou opravdu fantastické.
 - Pokud je dochutit nechcete, posypte je jen solí a pepřem.
 - Pokud se ptáte, proč se brambory před zmrazením vaří, je to kvůli škrobu.
 - Pokud by se nepřevařily, škrob by v nich zůstal v takovém množství, že by se z nich mohla stát kaše.
 - Takto budou příjemně nasládlé a celistvé.
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Nejchutnější cuketová kolečka v dokonalém těstíčku – nepotřebujete ani přílohu
Bez masa	
									
									50 minut
								
							
				Tento tradiční předkrm by měl být na každém rodinném stole na Nový rok! Proč?
předkrmy	
									
									30 minut
								
							


                        




