Křupavé pečené brambory vařené a potom mražené recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Středně velké brambory oloupejte a omyjte, nechte je chviličku vařit ve slané vroucí vodě, stačí 5, maximálně 7, minut.
- Pak je z vody vyjměte, nechte vychladnout a nožíkem do nich udělejte zářezy do tvaru klasické mřížky.
- Potom dejte brambory do mrazáku a nechte je tam rovnou hodinu.
- Mezitím si přichystejte zapékací misku a rozetřete po jejím dně polovinu množství, tedy 25 ml slunečnicového oleje.
- Vyberte brambory z mrazničky a položte je do zapékací misky.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte přibližně 40 minut.
- Mezitím však brambory otáčejte, aby se opeklx dokřupava ze všech stran.
- Pokud je chcete dochutit, použijte česnek a provensálské koření, s touto kombinací jsou opravdu fantastické.
- Pokud je dochutit nechcete, posypte je jen solí a pepřem.
- Pokud se ptáte, proč se brambory před zmrazením vaří, je to kvůli škrobu.
- Pokud by se nepřevařily, škrob by v nich zůstal v takovém množství, že by se z nich mohla stát kaše.
- Takto budou příjemně nasládlé a celistvé.
Podobné recepty
Další receptyTento tradiční předkrm by měl být na každém rodinném stole na Nový rok! Proč?
předkrmy
30 minut