Křupavé pečené brambory vařené a potom mražené recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 01. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Středně velké brambory oloupejte a omyjte, nechte je chviličku vařit ve slané vroucí vodě, stačí 5, maximálně 7, minut.
    2. Pak je z vody vyjměte, nechte vychladnout a nožíkem do nich udělejte zářezy do tvaru klasické mřížky.
    3. Potom dejte brambory do mrazáku a nechte je tam rovnou hodinu.
    4. Mezitím si přichystejte zapékací misku a rozetřete po jejím dně polovinu množství, tedy 25 ml slunečnicového oleje.
    5. Vyberte brambory z mrazničky a položte je do zapékací misky.
    6. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte přibližně 40 minut.
    7. Mezitím však brambory otáčejte, aby se opeklx dokřupava ze všech stran.
    8. Pokud je chcete dochutit, použijte česnek a provensálské koření, s touto kombinací jsou opravdu fantastické.
    9. Pokud je dochutit nechcete, posypte je jen solí a pepřem.
    10. Pokud se ptáte, proč se brambory před zmrazením vaří, je to kvůli škrobu.
    11. Pokud by se nepřevařily, škrob by v nich zůstal v takovém množství, že by se z nich mohla stát kaše.
    12. Takto budou příjemně nasládlé a celistvé.