Křupavé dalamánky za korunku bez váhy a odměrky recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- V misce si nejdříve smícháme oba druhy mouky a přidáme i ostatní sypké přísady – kmín, sůl a droždí.
- Potom přidáme tekuté přísady – ocet, vodu a rychle smícháme, aby nám vznikla jednotná hmota. Těsto přikryjeme fólií a necháme 12 hodin odpočívat.
- Na druhý den si připravíme pomoučený pracovní desku (pomoučníme žitnou moukou).
- Pomoučenýma rukama těsto prohněteme a rozdělíme na 8 bochníků. Těsto se lepí, proto mějte mouku po ruce.
- Přendáme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme, necháme podkynout, dokud se trouba zahřeje.
- Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut – nebo dokud dalamánky nebudou zlatavé.
Podobné recepty
Další receptySkvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut