Zapomeňte na kupovaný krtkův dort. Toto je recept na jeho zdravější variantu

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 23. 12. 2024

Zapomeňte na kupovaný krtkův dort! Tento recept je jeho zdravější verzí a překvapí vás svou jednoduchostí a úžasnou chutí. Jedno těsto se při pečení promění na dort se třemi vrstvami – zázračné a chutné!

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava ingrediencí: Rozpusťte máslo a nechte ho zchladnout. Připravte si mléko, které musí být vychlazené, stejně jako bílky. Žloutky mějte při pokojové teplotě.
  • Příprava těsta: Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo, mléko a vanilkové aroma. Za stálého šlehání postupně vmíchávejte mouku.
  • Sníh z bílků: Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Sníh opatrně vmíchejte do žloutkové směsi, aby těsto zůstalo nadýchané.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 175 °C. Připravený plech o velikosti 30 × 40 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte těsto na plech a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
  • Chladnutí a podávání: Po upečení nechte dort vychladnout při pokojové teplotě. Pokud se střední část zdá měkká, při chladnutí ztuhne. Vyhlazený zákusek vložte do lednice a podávejte dobře vychlazený.

Tento dortík je ideální k odpolední kávě nebo jako lehký dezert. Dobrou chuť!