Krtkův dort na plechu – jednoduchý a krémový dezert, který nadchne každého recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 55 minut
Jan, 05. 11. 2025

Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější domácí dezerty vůbec. Tato verze na plechu zachovává stejnou chuť jako známá klasika, jen je mnohem jednodušší na přípravu. Jemný kakaový korpus, krém s mascarpone, tvarohem a šlehačkou a banány vytváří kombinaci, která je vždy úspěšná. Ideální volba na víkend, oslavu i rodinné posezení.

 

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Postup přípravy

  • Korpus Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, zašlehejte olej a mléko. Přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte vyšlehané bílky a těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech. Pečte na 180 °C asi 20 minut, následně nechte korpus zcela vychladnout.
  • Vydlabání těsta Po vychladnutí opatrně vydlabejte prostředek korpusu a těsto rozdrobte. Okraje nechte cca 1 cm silné.
  • Banány Rozříznuté banány položte vedle sebe do vydlabaného prostoru.
  • Krém Ušlehejte smetanu do tuha. Mascarpone smíchejte s tvarohem a cukrem, přidejte šlehačku a čokoládu. Krém rozetřete na banány do mírného kopečku.
  • Dokončení Povrch zasypte drobenkou z vydlabaného těsta a jemně přitlačte. Dejte na minimálně 4 hodiny do lednice, ideálně přes noc.

Celková doba přípravy: cca 5 hodin (včetně chlazení)

Počet porcí: cca 12 porcí

Závěr

Krtkův dort na plechu je skvělá možnost, jak si vychutnat oblíbený dezert bez zdlouhavého tvarování. Chuť je stejně jemná, plná banánů, kakaa a krémové náplně. Navíc je ideální i pro větší počet lidí a pokaždé se po něm okamžitě zapráší. Pokud hledáte dezert, který má jistý úspěch – tenhle je volba číslo jedna.