Krémový dort Nesquik: tříbarevný dort, který nesmí chybět na žádné oslavě recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Jan, 11. 09. 2025

Lehký, přitom výrazně čokoládový krém s Nesquikem a tři nadýchané korpusy (hnědý, žlutý a bílý) tvoří efektní „proužkovaný“ řez. Dort je bohatý, skvěle drží tvar a chutná dospělým i dětem. Postup je jednoduchý, jen počítejte s chlazením.

Pro 12 porcí

Ingredience

Hnědý korpus:

Žlutý korpus:

Bílý korpus:

Krém Nesquik:

Šlehačková vrstva:

Postup přípravy

  • Hnědý korpus Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu. Stěrkou jemně vmíchejte čokoládový pudink. Rozetřete do formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 15–20 minut. Nechte zcela vychladnout, stáhněte papír.
  • Žlutý korpus Postup zopakujte, místo čokoládového pudinku použijte vanilkový.
  • Bílý korpus Opět stejný postup, jen do sněhu zapracujte kukuřičný škrob. U všech korpusů hlídejte, aby se nepřepekly – jakmile se okraje začnou odlepovat od formy, jsou hotové.
  • Vařený základ krému Žloutky prošlehejte s cukrem, moukou a 200 ml mléka do hladka. Zbylých 800 ml mléka přiveďte k varu, za stálého míchání vlijte žloutkovou směs a uvařte hustý krém. Do horkého vmíchejte 200 g Nesquiku. Překryjte fólií na dotek a nechte zcela vychladnout.
  • Máslová část a spojení Margarín/máslo vyšlehejte do pěny, po částech zašlehejte studený vařený krém a druhých 200 g Nesquiku. Vyšlehejte dohladka. Krém rozdělte na 3 stejné díly.
  • Šlehačková vrstva Šlehačkový krém v prášku ušlehejte se studeným mlékem do pevna (nebo ušlehejte smetanu se ztužovačem). Rozdělte na 3 díly.
  • Sestavení dortu Na podložku dejte bílý korpus. Natřete 1 díl Nesquik krému a 1 díl šlehačky. Přiložte žlutý korpus, znovu krém + šlehačka. Nakonec hnědý korpus, poslední díl krému a šlehačky. Zarovnejte stěrkou.
  • Chlazení a krájení Dort uložte do lednice na 3–4 hodiny (ideálně přes noc). Krájejte ostrým, nahřátým nožem.

Celková doba přípravy: 90 minut aktivně

Počet porcí 12–16 

Tipy pro jistý výsledek

  • Korpusy pečte raději kratší dobu – přesušené se lámou a nejsou nadýchané.

  • Vařený krém i tuk musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.

  • Při šlehání krému nezašlehávejte zbytečně moc vzduchu, řezy budou čisté a pevné.

  • Pro slavnostní vzhled posypte vrch kakaem, hoblinami čokolády nebo ozdobte čokoládovým přelivem.

Závěr

Krémová Torta Nesquik je efektní a přitom překvapivě snadná. Tři barevně odlišené korpusy a jemný čokoládový krém s Nesquikem tvoří dezert, který se skvěle krájí a na řezu vždy zaujme. Nechte dort důkladně vychladit a servírujte na rodinných oslavách i svátcích – zmizí z podnosu jako první.