Krémový dort Nesquik – dezert, který si zamiluje každý recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 29. 10. 2025

Tento krémový dort Nesquik je skutečnou oslavou čokoládové chuti. Spojuje tři jemné korpusy – čokoládový, vanilkový a škrobový – s nadýchaným Nesquik krémem a lehkou šlehačkou. Je dokonalý pro každou oslavu, narozeniny nebo sváteční chvíle, kdy chcete oslnit nejen vzhledem, ale i chutí.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na hnědý korpus:

Na žlutý korpus:

Na bílý korpus:

Na krém:

Postup přípravy

  • Hnědý korpus Z bílků vyšlehejte tuhý sníh s cukrem. Jemně vmíchejte čokoládový pudink. Hmotu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 15–20 minut. Po upečení nechte vychladnout a sejměte papír.
  • Žlutý korpus Stejným způsobem vyšlehejte bílky s cukrem a vmíchejte vanilkový pudink. Pečte opět při 180 °C asi 15–20 minut. Nechte vychladnout.
  • Bílý korpus Z bílků vyšlehejte sníh s cukrem a přidejte kukuřičný škrob. Těsto rozetřete na plech a pečte při 180 °C 15–20 minut.
  • Krém Žloutky vyšlehejte s cukrem, moukou a 200 ml mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte žloutkovou směs a za stálého míchání uvařte hustý pudink. Do horkého pudinku vmíchejte 200 g Nesquiku a dobře promíchejte. Nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj přidejte vychladlý pudink. Přidejte zbytek Nesquiku a promíchejte do hladkého krému. Rozdělte ho na tři části. Šlehačku v prášku připravte podle návodu – vyšlehejte ji s 300 ml studeného mléka do hustého krému. Rozdělte ji rovněž na tři části.
  • Sestavení dortu Na dno položte bílý korpus, potřete ho Nesquik krémem a poté vrstvou šlehačky. Následuje žlutý korpus, opět krém a šlehačka. Nakonec položte hnědý korpus a celý dort zakončete poslední vrstvou krému a šlehačky. Dort vložte do chladničky na 3–4 hodiny, ideálně přes noc, aby krásně ztuhl.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba: 4 hodiny (včetně chlazení)

  • Aktivní příprava: 1 hodina

  • Počet porcí: 12–14

Závěr

Tento krémový dort Nesquik je spojením nadýchaných korpusů, jemného čokoládového krému a šlehačky, které spolu vytvářejí dokonale harmonický dezert. Je to dort, který se hodí na každou slavnostní tabuli – elegantní, bohatý a přitom lehký. Každé sousto vás vtáhne do nostalgické chuti dětství, kterou jednoduše nelze nemilovat.