Připravila jsem rodině famózní krémové kostky se šlehačkou. Doslova mě po nich z radosti nosili celý den na rukou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 20. 12. 2024

Pokud chcete své rodině a přátelům připravit něco opravdu výjimečného, tento recept na krémové kostky s šlehačkou je pro vás ideální. Můj manžel a děti si mě po nich hýčkali celý den. Tento dezert je nejen lahodný, ale také krásně vypadající.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Náplň:

Povrch:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Průběžně přidáváme cukr, dokud se sníh nevytvoří. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Tyto suroviny postupně přidáváme do rozšlehaných bílků a jemně je vmícháme. Takto připravené těsto nalijeme na vyšší plech, který jsme předem vyložili papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  • Příprava náplně: V kastrůlku smícháme mléko, pudink, cukr, mouku a žloutky. Na mírném ohni vaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Občas ho promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudinkový krém. Důkladně promícháme.
  • Dokončení koláče: Na vychladlé těsto naneseme připravený vanilkový krém a poté ho pokryjeme vyšlehanou smetanou ke šlehání. Koláč ozdobíme podle své fantazie, například čokoládovými hoblinkami, ovocem nebo jinými dekoracemi.
  • Chlazení a podávání: Koláč dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, aby se všechny vrstvy dobře spojily. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.

Tento dezert je ideální pro rodinné oslavy, narozeniny nebo jako sladká tečka po večeři. Je tak lahodný, že si ho zamilují všichni! 😊