Křehké trubičky s vanilkovým krémem: Neodolatelná domácí sladkost recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 110 minut
Jan, 16. 04. 2025

Hledáte originální a lahodný dezert, který ohromí každého u stolu? Tyto křehké domácí trubičky plněné jemným vanilkovým krémem jsou přesně to pravé! Když je jednou upečete, zamilujete si je na první kousnutí. Jemné máslové těsto a nadýchaný krém z vajec a másla tvoří dokonalou kombinaci.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava krému: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Vše důkladně promícháme metličkou. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hotový krém přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
  • Příprava těsta: Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a změklé máslo nakrájené na kousky. Prsty promneme, až vznikne drobenka. Přidáme zakysanou smetanu a vypracujeme hladké, pružné těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout 30 minut v lednici.
  • Tvarování trubiček: Těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 2 mm. Nakrájíme ho na proužky široké cca 2 cm a ty spirálovitě navineme na kovové formičky.
  • Pečení: Trubičky uložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova (cca 12–15 minut). Po upečení necháme trochu vychladnout a opatrně stáhneme z formiček.
  • Dokončení krému: Máslo vyšleháme do pěny. Po částech do něj zašleháme vychladlý krém, dokud nevznikne hladká a nadýchaná náplň.
  • Plnění: Krém přendáme do cukrářského sáčku a plníme jím každou trubičku. Můžeme ozdobit cukrem moučka, čokoládou nebo jen nechat tak, jak jsou.

Celková doba přípravy

  • Příprava a chlazení těsta: 40 minut
  • Příprava a chlazení krému: 40 minut
  • Pečení a plnění: 30 minut
  • Celkem: cca 1 hodina a 50 minut
  • Počet porcí: cca 20–24 trubiček

Závěr

Křehké trubičky plněné domácím krémem jsou dokonalou volbou pro slavnostní chvíle i sladké mlsání jen tak. Pokud máte doma kovové formičky a chuť na něco výjimečného, tento recept je ideální. Trubičky jsou lehké, máslové a krém tak jemný, že se vám budou doslova rozplývat na jazyku.