Koláč s vanilkovým krémem bez pečení s rychlou přípravou Recept recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 17. 07. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Na krém smíchejte 125ml mléka, 125ml sladké smetany, kukuřičný škrob, cukr, vanilku a žloutek. Zbylé mléko a smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu.
    2. Necháme vychladnout a následně za stálého míchání pomalu nalijeme do misky směsici s uvedenými ingrediencemi (mléko, smetana, škrob, cukr, vanilka, žloutek). Výslednou hmotu dáme opět na plotnu a přivedeme k varu. Když směs začne houstnout dáme pryč z ohně a necháme vychladnout.
    3. Na plech nebo dno skleněné mísy poklademe sušenky.
      Na vrch sušenek naneseme vrstvu krému.
    4. Tento postup opakujte a volitelně si mezi vrstvy můžete přidat ovoce jako banány a podobně.
    5. Polevu si koupíte v obchodě, nebo připravíte tak, že smícháte 6 polévkových lžic mléka, moučkového cukru, kakaa, másla a špetku soli. Rozmixujete mixérem nebo vyšleháte.
    6. Polevu nalijte na koláč a vložte do chladničky na několik hodin, dokud vše neztuhne.
    7. V případě špatné nálady se obraťte na tento koláč a garantujeme, že se okamžitě vypaří a den bude hned lepší!