Koláč se zakysanou smetanou s krémem od profi cukrářů vhodný i do dortů recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:

    • cukr
    • rum
    • 2 kelímky zakysané smetany
    • 2 kelímky pomazánkového másla
    • 1 – 2 kelímky smetany na šlehání

    Na ozdobu:

    • hořká čokoláda
    1. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky.
    2. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme.
    3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do základu těsta.
    4.  Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud těsto není upečené – otestujeme párátkem.
    5. Upečený korpus necháme vychladnout.
    6. Kysanou smetanu si zlehka našleháme s pomazánkovým máslem.
    7.  Podle chuti přidáme cukr, rum.
    8.  Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.
    9. Krém natřeme na vychlazený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.
    10. Podáváme vychladne.