Koláč se zakysanou smetanou s krémem od profi cukrářů vhodný i do dortů recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Krém:
- cukr
- rum
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 kelímky pomazánkového másla
- 1 – 2 kelímky smetany na šlehání
Na ozdobu:
- hořká čokoláda
- Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky.
- Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do základu těsta.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud těsto není upečené – otestujeme párátkem.
- Upečený korpus necháme vychladnout.
- Kysanou smetanu si zlehka našleháme s pomazánkovým máslem.
- Podle chuti přidáme cukr, rum.
- Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.
- Krém natřeme na vychlazený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.
- Podáváme vychladne.