Koláč chutnější než dort: Recept na krémový jablečník se smetanovou náplní! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 80 minut
Tomáš, 24. 10. 2024

I když jde o koláč, svou chutí připomíná luxusní dort! Kombinace máslového těsta, sladkých jablek a smetanové polevy vytváří dokonalý dezert, který je hoden i slavnostního stolu. Tento „šlechtický“ jablečník si zamilujete.

Pro 8 porcí

Ingredience

Těsto:

Náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vychlazené máslo nastrouhejte a přidejte sůl, cukr a vanilkový cukr. Přidejte 3 vejce, mouku, prášek do pečiva a smetanu. Vypracujte hladké těsto.
  • Pečení těsta: Vymažte plech tukem a rozprostřete těsto. Na těsto naskládejte jablka nakrájená na měsíčky a pokapejte je citrónovou šťávou. Jablka lehce vtlačte do těsta. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
  • Smetanová poleva: V míse smíchejte zakysanou smetanu, vejce a zbylý cukr. Koláč vyjměte z trouby, polijte ho připravenou smetanovou směsí a pečte dalších 50 minut.
  • Dokončení: Upečený koláč nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Tento krémový jablečník je nejen krásný na pohled, ale i skvěle chutná. Přejeme vám dobrou chuť!