Kokosový zákusek s čokoládovým krémem a polevou – dokonalá sladká pochoutka recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 35 minut
Jan, 01. 10. 2025

Tento recept na kokosový zákusek spojuje křupavý korpus z kokosu a bílků, jemný čokoládový krém a lesklou čokoládovou polevu. Je ideální pro každého, kdo miluje sladké dezerty s kokosem a čokoládou. Připravíte si tak domácí moučník, který se hodí jak ke kávě, tak i na slavnostní stůl.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Za stálého šlehání postupně přidávejte cukr a vyšlehejte do lesklé hmoty. Opatrně vmíchejte strouhaný kokos a nakonec prosátou mouku. Cesto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 12 minut, dokud lehce nezezlátne. Nechte vychladnout a stáhněte papír.
  • Příprava krému Žloutky, cukr a kakao šlehejte ve vodní lázni do pěny. Hlídejte teplotu (62–65 °C), aby došlo k pasterizaci. Směs přelijte do mísy a šlehejte, dokud nevychladne na pokojovou teplotu. Postupně zašlehávejte změklé máslo a vyšlehejte do hladkého krému. Krém rovnoměrně natřete na vychladlý korpus a uložte do lednice.
  • Příprava polevy Čokoládu, máslo a smetanu rozpouštějte ve vodní lázni za stálého míchání, dokud nevznikne hladká a lesklá poleva. Rovnoměrně ji rozetřete na ztuhlý krém a nechte ještě alespoň hodinu v lednici, aby koláč dobře ztuhl.

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: cca 35 minut

  • Celková doba: cca 1 hodina 50 minut (včetně chlazení)

  • Počet porcí: přibližně 12 porcí

Závěr

Tento kokosový zákusek s čokoládou je ideální volbou, když chcete připravit sladkost, která je jednoduchá a přitom působí luxusně. Křupavý korpus, jemný krém a lesklá poleva tvoří kombinaci, která okouzlí každého. Recept se hodí jak na slavnostní příležitosti, tak i jako sladká tečka k nedělní kávě.