Kokosový koláč s krémem a čokoládovou polevou – připomíná chuť Rafaella recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 7 porcí
  • 30 minut
Jan, 01. 10. 2025

Tento kokosový koláč je nadýchaný, jemný a díky krému i polevě neodolatelně lahodný. Jeho příprava je jednoduchá a chuť připomíná oblíbené Rafaello. Hodí se ke kávě, na slavnostní stůl i jako sladká odměna pro rodinu.

Pro 7 porcí

Ingredience

Těsto:

Poleva:

Krém:

Na posypání:

Postup přípravy

  • Těsto: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé hmoty. Poté vmíchejte kokos a prosátou mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15–20 minut dozlatova. Nechte vychladnout a stáhněte papír.
  • Poleva: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte olej a míchejte do hladké lesklé směsi. Polevu nalijte na vychladlý plát a rovnoměrně rozetřete. Nechte ztuhnout.
  • Krém: V 1 dl mléka rozšlehejte žloutky s pudinkovým práškem. Zbylé mléko (4 dl) uveďte do varu, přilijte žloutkovou směs a uvařte hustý pudink. Nechte zcela vychladnout. Máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně zašlehejte do vychladlého pudinku.
  • Dokončení: Krém natřete na ztuhlou čokoládovou vrstvu a posypte strouhaným kokosem. Koláč vložte na 2 hodiny do lednice. Nakrájejte na kostky nebo obdélníky.

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: cca 30 minut

  • Celkový čas: cca 2 hodiny 50 minut (včetně chlazení)

  • Počet porcí: 12–14 kousků

Závěr

Kokosový koláč s jemným krémem a lesklou čokoládovou polevou je dezert, který vypadá i chutná luxusně. Připravíte ho snadno a potěší každého milovníka kokosu a čokolády. Díky kombinaci křehkého těsta, nadýchaného krému a posypu kokosem připomíná chuť slavného Rafaella. Tento recept se určitě stane stálicí ve vaší kuchyni.