Celková doba přípravy: 60 minut (15 minut příprava těsta + 25 minut pečení + 20 minut poleva a ztuhnutí)
Počet porcí: 16–20 kostek (forma cca 20 × 30 cm)
Tipy A Obměny
-
Pokud chcete hutnější a ještě šťavnatější střídku, vyměňte 2 lžíce mléka za smetanu.
-
Poleva bude lesklejší, když do ní na závěr vmícháte čajovou lžičku oleje.
-
Místo celé plochy můžete kostky krátce namáčet do polevy jednotlivě a obalovat v kokosu – vzniknou „kokosky“ na tác.
-
Do těsta se hodí i špetka citronové kůry pro svěžest.
Závěr
Kokosový koláč jako od babičky je ideální, když potřebujete spolehlivý moučník bez složitého vážení. Hrnkový poměr, rychlé pečení a jednoduchá čokoládová poleva zajistí, že se po plechu jen zapráší. Uložte si recept mezi stálice – funguje skvěle v týdnu i o víkendu a suroviny máte většinou doma.