Koblížky jemné jako pavučinka bez smažení a s tvarohem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 16. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do misky nasypte mouku, přidejte vejce, máslo nakrájené na malé kousky, cukr, pomerančovou kůru a ricottu (nebo pomazánkové máslo).
    2. V teplém mléce rozpusťte droždí spolu s lžičkou cukru, počkejte asi 15 minut a přidejte ho k ostatním složkám. Prohněťte jednotné těsto.
    3. Nechte těsto kynout na teplém místě v misce pod utěrkou. Já ho nechávám kynout déle, těsto je potom opravdu nadýchané.
    4. Když těsto vykyne, vmícháme do něj čokoládové lupínky, přendáme na desku posypanou moukou a rozválíme na tloušťku 1 cm.
    5. Vykrojíme kruhy a necháme ještě kynout, dokud se nezahřeje trouba.
    6. V předehřáté troubě při 180 stupních pečeme asi 20-25 minut dozlatova.
    7. Koblížky se krásně nafouknou. Koblížky jsou výborné a vůbec nejsou mastné, jako klasické smažené koblihy.