Klobása ze sklenice božská směs recept

Ingredience

  • 2 kg vepřové plece
  • 2 kg bůčku
  • Sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • sladkou i pálivou papriku
  • sušený česnek
  • špetku mletého zázvoru
  • vodu
  • čisté sklenice
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm. Maso nasolíme a necháme odležet do druhého dne.
  2.  

    Potom navrstvíme do čistých sklenic. Maso je zapotřebí ve sklenicích, co nejvíce ztlačit (tak aby ve sklenici zůstalo, co nejméně vzduchu).

  3.  

    Maso by mělo sahat 2 cm pod okraj sklenice. Každou sklenici doplníme 3-4 lžícemi vody a následně dobře uzavřeme víčky.

  4.  

    Sklenice vložíme do hrnce na zavařování, přidáme vlažnou vodu a postupně přivedeme k varu.

  5.  

    Sterilizujeme při teplotě 98 stupňů 90 minut.

  6.  

    Necháme vychladnout do druhého dne.

  7.  

    Druhý den opět sterilizujeme – opět při teplotě 98 stupňů 90 minut.

  8.  

    Necháme vychladnout a skladujeme stejně jako ostatní zavařeniny.