Klobása ze sklenice v božské směsi recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 120 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm. Maso nasolíme a necháme odležet do druhého dne.
- Potom navrstvíme do čistých sklenic. Maso je zapotřebí ve sklenicích, co nejvíce ztlačit (tak aby ve sklenici zůstalo, co nejméně vzduchu)
- Maso by mělo sahat 2 cm pod okraj sklenice. Každou sklenici doplníme 3-4 lžícemi vody a následně dobře uzavřeme víčky.
- Sklenice vložíme do hrnce na zavařování, přidáme vlažnou vodu a postupně přivedeme k varu.
- Sterilizujeme při teplotě 98 stupňů 90 minut.
- Necháme vychladnout do druhého dne.
- Druhý den opět sterilizujeme – opět při teplotě 98 stupňů 90 minut.
- Necháme vychladnout a skladujeme stejně jako ostatní zavařeniny.
Podobné recepty
Další recepty
Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: rychlá a lehká večeře z grilu i toustovače
chuťovky
18 minut

Nejchutnější domácí klobása podle vesnického receptu: šťavnatá, voňavá a poctivá
chuťovky
120 minut

Ořechové griliášky mezi oplatkami: rychlá nepečená klasika, která zmizí ze stolu
chuťovky
25 minut