Klobása ze sklenice v božské směsi recept

4.5
(38)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm. Maso nasolíme a necháme odležet do druhého dne.
  • Potom navrstvíme do čistých sklenic. Maso je zapotřebí ve sklenicích, co nejvíce ztlačit (tak aby ve sklenici zůstalo, co nejméně vzduchu)
  • Maso by mělo sahat 2 cm pod okraj sklenice. Každou sklenici doplníme 3-4 lžícemi vody a následně dobře uzavřeme víčky.
  • Sklenice vložíme do hrnce na zavařování, přidáme vlažnou vodu a postupně přivedeme k varu.
  • Sterilizujeme při teplotě 98 stupňů 90 minut.
  • Necháme vychladnout do druhého dne.
  • Druhý den opět sterilizujeme – opět při teplotě 98 stupňů 90 minut.
  • Necháme vychladnout a skladujeme stejně jako ostatní zavařeniny.