Kefírové koblihy, jemné a nadýchané koblížky bez dlouhého čekání recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Dále budeme potřebovat:

    • Olej na smažení
    • Džem na náplň
    • Moučkový cukr na posypání
    1. (1 šálek = 250 ml)
    2. Vejce utřeme s cukrem a kefírem. Postupně přidáváme sypkou směs (mouku smíchanou se solí a jedlou sodou). Vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočívat.
    3. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme z něj jednotlivé koblihy.
    4. Ty stačí už jen osmahnout na oleji z obou stran dozlatova.
    5. Papírovým ubrouskem odstraníme z koblih přebytečný olej.
    6. Podle chuti je naplníme náplní a posypeme práškovým cukrem.