Kávový zákusek bez pečení s BeBe sušenkami – rychlý a neodolatelný dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 30 minut
Jan, 30. 05. 2025

Objevte, jak snadné je připravit krémový kávový zákusek, který nepotřebuje troubu a skvěle kombinuje chuť silné kávy s jemným pudinkem a křupavými BeBe sušenkami. Tento dezert si můžete dopřát ke kávě nebo jako lehkou sladkou tečku po obědě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na pudinkový krém:

Na kávovou lázeň:

Na lehký šlehačkový krém:

Na vrstvení:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Příprava pudinku: V hrnci smíchejte mléko s cukrem, moukou, škrobem a žloutkem. Zahřívejte na mírném plameni za stálého míchání, dokud pudink nezhoustne. Vmíchejte vanilkový cukr, přeneste do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
  • Kávová lázeň: Rozpusťte instantní kávu v horké vodě a nechte mírně vychladnout.
  • Šlehačkový krém: Do vychladlého pudinku zašlehejte práškovou šlehačku a poté postupně i smetanu ke šlehání, až získáte nadýchaný krém.
  • Vrstvení: BeBe sušenky krátce namáčejte v kávové lázni a pokládejte je do formy vedle sebe. Překryjte vrstvou krému a opakujte střídání sušenek a krému, až suroviny dojdou.
  • Čokoládová poleva: Zahřejte smetanu, vsypte nalámanou čokoládu a míchejte do hladka. Horkou polevou rovnoměrně zalijte povrch dezertu.
  • Chlazení: Dezert přikryjte a nechte nejméně 4 hodiny (ideálně přes noc) ztuhnout v lednici.

Celková doba přípravy:

  • Příprava krému a kávy: 20 min

  • Sestavení dezertu: 10 min

  • Chlazení v lednici: 4 h

  • Celkem: 4 h 30 min

Počet porcí:

12–14 porcí

Závěr

Tento kávový zákusek bez pečení je perfektní volbou, když chcete rychle připravit efektní a lahodný dezert. Díky BeBe sušenkám a intenzivní kávové chuti je každá porce plná kontrastů – křupavé, krémové i voňavě kávové. Připravte si ho pro vaše přátele nebo rodinu, zvládnete ho bez pečení i bez zbytečné námahy.