Kardinál řezy – jemný piškotovo-krémový dezert s rybízovým džemem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 40 minut
Jan, 07. 10. 2025

Kardinál řezy jsou symbolem elegance a dokonalé rovnováhy chutí. Spojení nadýchaného bílkového sněhu, lehkého piškotu, vanilkového krému a ovocného džemu vytváří dezert, který se rozplývá na jazyku. Tento klasický recept si zamilujete nejen pro jeho chuť, ale i pro krásný vzhled, který ozdobí každý sváteční stůl.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na sněhové těsto:

Na piškotové těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava sněhového těsta: Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Poté jemně vmíchejte kukuřičný škrob. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte tři pruhy sněhu, mezi kterými nechte mezery pro piškotové těsto.
  • Příprava piškotového těsta: Žloutky a vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou do světlé pěny. Postupně přimíchejte mouku. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte mezi pruhy sněhu.
  • Pečení: Povrch lehce poprašte moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 minut. Nechte vychladnout. Stejným způsobem si připravte druhý plát.
  • Krém: Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem, vanilkovou dužinou a Smeta-fixem do tuha.
  • Sestavení řezů: Spodní plát potřete rybízovým džemem, naneste vrstvu krému a přiklopte druhým plátem (cukrovou stranou navrch). Nechte vychladit v lednici alespoň 2 hodiny.

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: 40 minut

  • Pečení: 25 minut

  • Chlazení: 2 hodiny

  • Celková doba: přibližně 3 hodiny

  • Počet porcí: 12

Závěr

Kardinál řezy jsou dokonalým spojením jemnosti a elegance. Nadýchané vrstvy piškotu a sněhu v kombinaci s lehkým vanilkovým krémem a ovocným džemem vytvářejí nezaměnitelný chuťový zážitek. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti, ale potěší i při běžném rodinném posezení. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se, že právem patří mezi královské dezerty.