Karamelový cheesecake bez pečení recept

5
(1)

  • Sředně těžká přípava
  • 7 porcí
  • 0 minut
Jan, 20. 10. 2022

Pro 7 porcí

Ingredience

Základ:

Krém:

Karamel:

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme základ cheesecaku. V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.
  • Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme , aby se hmota co nejlépe spojila. Směs vmáčkneme do pečicí formy a odložíme do chladničky.
  • Připravíme si krém : Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.
  • V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
  • Krém navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel .
  • V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání. Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.
  • Sundáme z plamene a necháme ochladit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.
  • Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.
  • Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami.

Máte chuť na opravdu TOP dezert?

Potom musíte ochutnat tento karamelový cheesecake.

K tomuto receptu mě inspiroval karamelový zákusek mé dobré kamarádky, ale upravila jsem ho podle českého receptu.

Výsledek je více než delikátní.

Doporučené články: