Karamelové vánoční cukroví s čokoládovou polevou a opravdu famózní chutí recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém

    • 250 g cukru krystal
    • 250 g másla
    • 250 ml vody
    • 50 g hladké mouky
    • 15 ml rumu

    Poleva

    • 100 g čokolády na vaření
    • Půlky vlašských ořechů

    1. Oddělíme si žloutky od bílků.
    2. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.
    3. Žloutky následně vymícháme s cukrem.
    4. Přidáme vodu a postupně přidáme i zbytek ingrediencí na těsto.
    5. Nakonec do těsta pomalu zapracujeme sníh.
    6. Těsto rozdělíme na dvě stejně velké části.
    7. Upečeme buď současně, nebo na dvě etapy, ve vymazaném a moukou vysypaném plechu.
    8. Pečeme na 180 stupňů.
    9. Mezitím si připravíme náplň.
    10. Cukr dáme zkaramelizovat.
    11. Když se rozpustí, přidáme máslo.
    12. Poté přilejeme 1 dl vody.
    13. Zahříváme a mícháme na mírném plameni.
    14. Až je směs horká, přidáme zbytek vody, mouku a vymícháme hladký krém.
    15. Až dostaneme karamelovou, sametovou konzistenci, přidáme rum, zamícháme a odstavíme.
    16. Těsto je měkkoučké, takže si z něj snadno vykrojíte kolečka pomocí normálního vánočního vykrajovátka ve tvaru kruhu.
    17. Pak už stačí jen seskládat.
    18. Na spodní vrstvu naneste krém a přiklopte druhým plátem těsta.
    19. Nakonec vrch potřeme rozpuštěnou čokoládou a položíme na ni půlku vlašského ořechu.

Oreo jahodový cheesecake recept

Bez masa
240 minut
4.7
(37)
13. 06. 2024 Tomáš

Domácí Raffaelo pralinky recept

Bez masa
240 minut
4.7
(51)
12. 06. 2024 Tomáš

Pečené brambory se slaninou a chedarem recept

Brambory
70 minut
4.6
(56)
12. 06. 2024 Tomáš