Karamelová bomba ve sklenici: Luxusní dezert za pár korun bez pečení recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 10 minut
Jan, 13. 03. 2025

Tento rychlý a levný dezert bez pečení chutná jako z prvotřídní cukrárny. Kombinace jemného mléčného krému a bohaté karamelové omáčky je neodolatelná. Hotový je za 10 minut a potěší každého milovníka sladkostí.

Pro 4 porce

Ingredience

Na krém:

Na karamelovou omáčku:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava krému V hrnci s hrubším dnem rozehřejeme máslo. Přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Postupně přiléváme mléko a mícháme, aby se netvořily hrudky. Přisypeme cukr a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém podobný pudinku. Nakonec přidáme vanilkový cukr, promícháme a ihned rozdělíme do dezertních sklenic.
  • Příprava karamelu Ve 100 ml vody rozmícháme škrob a odložíme stranou. V pánvi rozpustíme cukr, až získá zlatohnědou barvu. Přilijeme 100 ml vody a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme škrobovou směs a krátce povaříme do zhoustnutí.
  • Dokončení dezertu Karamelovou omáčku nalijeme na vychladlý mléčný krém. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 30 minut. Před podáváním posypeme nasekanými ořechy nebo mandlovými lupínky.

Závěr

Tento nepečený dezert je ideální pro všechny, kdo milují rychlé a snadné recepty. Skvěle se hodí jako sladká tečka po obědě nebo dezert pro návštěvu. Díky krémové konzistenci a bohaté karamelové chuti si ho zamiluje celá rodina. Uchovávejte ho v lednici a podávejte vychlazený. 

(na 4 porce, doba přípravy: 10 minut + chlazení)