Karamel recept

Ingredience

  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek sušeného mléka
  • 50 gramů másla
  • 1 lžíce vody
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejdříve si ve větším hrnci smícháme cukr s vodou.
  2. Na mírném ohni mícháme, dokud se nám cukr zcela nerozpustí a dokud se nezačne zbarvovat dohněda.
  3. Přidáme máslo, které mícháme a necháme zcela roztát.
  4. Přilijeme mléko a nezapomínáme stále míchat.
  5. Na závěr ke karamelu přisypeme sušené mléko a mícháme tak, aby nám nezůstaly žádné hrudky. Vařte přibližně 5 minut a následně odstavte z plamene.
  6. Necháme trochu vychladnout a můžeme karamel polévat do zavařovacích sklenic.
  7. Karamel skladujte v lednici. Dobrou chuť.