Karamel recept
- Snadné na přípravu
- 2 porce
- 20 minut
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Nejdříve si ve větším hrnci smícháme cukr s vodou.
- Na mírném ohni mícháme, dokud se nám cukr zcela nerozpustí a dokud se nezačne zbarvovat dohněda.
- Přidáme máslo, které mícháme a necháme zcela roztát.
- Přilijeme mléko a nezapomínáme stále míchat.
- Na závěr ke karamelu přisypeme sušené mléko a mícháme tak, aby nám nezůstaly žádné hrudky. Vařte přibližně 5 minut a následně odstavte z plamene.
- Necháme trochu vychladnout a můžeme karamel polévat do zavařovacích sklenic.
- Karamel skladujte v lednici.
Podobné recepty
Další receptyNejlepší, měkoučký a šťavnatý makový koláč s jablky – jednoduchý recept
dezerty
90 minut
Recept na perníkové kostky se švestkovým džemem: Lahodné pečivo, které si zamilujete
dezerty
70 minut
Vynikající bramborová polévka s nakládanými okurkami: Skvělý recept bez masa
Bramborové
35 minut