Kakaová buchta s kokosovým krémem: Jednoduchý recept na lahodný dezert

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Jan, 06. 01. 2025

Pokud hledáte lahodný dezert, který potěší milovníky kokosu i kakaa, tento recept je právě pro vás! Kombinace nadýchaného kakaového těsta a jemného kokosového krému vytvoří dokonalý dezert ke kávě nebo na oslavu. 

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava kokosového krému: V kastrůlku na mírném plameni zahřejte mléko s cukrem a máslem. Za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Po dosažení požadované konzistence odstavte a nechte krém vychladnout. Do vychladlé směsi vmíchejte strouhaný kokos.
  • Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, mléko, vejce, olej, cukr, kakao a prášek do pečiva. Použijte šlehač pro dosažení hladké konzistence těsta. Hotové těsto rozdělte na dvě stejné části.
  • Pečení první vrstvy: Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Nalijte na něj první polovinu těsta a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
  • Sestavení buchty: Upečenou první vrstvu těsta vyjměte z trouby a rovnoměrně ji potřete připraveným kokosovým krémem. Na krém nalijte druhou polovinu těsta a opět rovnoměrně rozetřete.
  • Druhé pečení: Vraťte plech do trouby a pečte dalších 25 minut při stejné teplotě.
  • Dokončení: Po upečení nechte buchtu vychladnout. Nakonec ji posypte strouhaným kokosem pro krásný vzhled i extra chuť.

Tipy na servírování:

  • Podávejte jako dezert ke kávě nebo čaji.
  • Můžete ozdobit čokoládovou polevou nebo přidat čerstvé ovoce na vrch pro osvěžení.

Dobrou chuť!