Jogurtový koláč, který se rozplývá na jazyku: jednoduchá příprava recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 25 minut
Jan, 01. 07. 2025

Přemýšlíte, jak si zpříjemnit odpoledne nad šálkem čaje či kávy? Tento jogurtový koláč vás svým vláčným těstem a jemným krémem nadchne. Díky dostupným surovinám a snadnému postupu je hotový za chvíli, přitom vypadá a chutná skvěle.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto (forma 20 × 25 cm):

Na krém:

Postup přípravy

  • Těsto Žloutky utřete s cukrem do světlé pěny. Přidejte změklé máslo a citronovou kůru, prošlehejte. V­sypte mouku s práškem do pečiva a rychle vypracujte hladké těsto.
  • Chlazení Rozdělte těsto na dvě části, každou zabalte do fólie a nechte 30 min vychladnout v lednici.
  • Krém Bílky vyšlehejte se 80 g cukru do tuhého sněhu. Vmíchejte jogurt a hladkou mouku, až vznikne hladký, lehce tekutý krém.
  • Sestavení koláče Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno utlačte první část těsta. Na těsto rovnoměrně rozprostřete jogurtový krém. Druhou část těsta nastrouhejte na nejhrubším struhadle rovnoměrně na povrch.
  • Pečení Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 35 min, až je povrch zlatavý a pevný na dotek.
  • Dozdobení Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte k odpolední kávě či čaji.

Počet porcí

8 porcí

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta: 10 min

  • Chlazení v lednici: 30 min

  • Příprava krému a skládání: 15 min

  • Pečení: 35 min

  • Celkem: cca 1 h 30 min

Závěr receptu

Tento jogurtový koláč je skvělou volbou pro všechny, kdo ocení jednoduchou přípravu a svěží chuť. Vláčné těsto spojené s lehkým jogurtovým krémem zaručí, že si na něm pochutná celá rodina i návštěva. Zařaďte ho do svého repertoáru a užijte si lahodný dezert bez zbytečné námahy.