Jogurtové těsto ze sáčku: V ledničce mám vždy alespoň jeden balíček, stačí ho jen vyndat a hned máte výbornou pizzu, buchty či koláče! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 45 minut
Toto jogurtové těsto je skvělým pomocníkem pro každého, kdo rád peče. Využijete ho na pizzu, slané pochoutky, ale i sladké koláče či domácí housky. Je jednoduché na přípravu, vydrží několik dní v lednici a dá se i zmrazit.
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava kvásku: Do misky nalijte vlažné mléko a smíchejte ho s cukrem a droždím. Nechte vzejít kvásek (trvá to přibližně 10 minut).
- Příprava těsta: K hotovému kvásku přidejte mouku, sůl, prášek do pečiva, jogurt a vejce. Pomocí šlehače s nástavci na těsto (nebo rukama) zpracujte suroviny do hladkého a pružného těsta. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu mléka. Naopak pokud je řídké, přisypte mouku.
- Odležení těsta: Pokud chcete těsto použít ihned, nechte ho odpočívat přibližně 15–20 minut. Poté s ním můžete pracovat. Pokud těsto chcete uložit na později, dejte ho do sáčku, vytlačte vzduch, zavažte a vložte do většího sáčku (pro případ, že těsto během kynutí naroste).
- Skladování: V lednici těsto vydrží až 3–4 dny. Pokud ho nevyužijete do této doby, lze ho zamrazit – ani mražení nezmění jeho kvalitu.
Podobné recepty
Další receptyMěkoučké dvoubarevné rohlíčky: Perfektní k snídani, svačinu i ke kávičce!
chuťovky
75 minut
Skvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut