Ježci – vánoční cukroví, které milují děti i dospělí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 05. 11. 2025

Roztomilí „ježci“ patří mezi vánoční cukroví, které na slavnostním stole působí efektně a zároveň chutná naprosto skvěle. Křehké těsto s oříškem uvnitř, hořká čokoláda a jemný kokos vytvoří lahodnou kombinaci, která nikdy nezklame. Toto cukroví je jednoduché, zvládnutelné i pro začátečníky a ideální pro předvánoční pečení v rodinné atmosféře.

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Těsto: Z mouky, cukru, vajíčka a změklého másla vypracujte hladké těsto. Nechte chvíli odležet v lednici.
  • Tvarování: Z těsta tvořte kuličky, doprostřed vložte mandli nebo jiný ořech a vytvarujte malý ježkovitý tvar se špičkou jako čumáček.
  • Pečení: Ježky rozložte na plech s pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 30 minut.
  • Zdobení: Po upečení ježky namočte do rozpuštěné hořké čokolády s trochou másla a obalte v kokosu. Pomocí špejle udělejte oči a čumáček.

Celková doba přípravy: cca 1 hodina

Počet porcí: cca 40 kusů

Závěr

Ježci jsou ideálním nápadem na vánoční cukroví, které je jednoduché, chutné a zároveň zaujme vzhledem. Kombinace čokolády, kokosu a máslového těsta působí tradičně, ale přitom nevšedně. Výborně se hodí ke kávě i jako malá sladkost na svátečním talíři. Doporučujeme připravit rovnou dvojitou dávku, protože mizí velmi rychle.