Jemný tvarohový dort s čerstvými jahodami a smetanou – lehký letní dezert plný tvarohu a šlehačky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 25 minut
Jan, 09. 05. 2025

Käsesahne dort s jahodami je jedním z nejoblíbenějších nepečených dezertů, který spojuje vláčnou krémovou náplň s čerstvým ovocem a jemným piškotovým základem. Tento dort si zamilujete pro jeho lehkost, jednoduchou přípravu a osvěžující chuť. Skvěle se hodí k narozeninám, oslavám, ale i jako rychlý moučník k odpolední kávě. Velkou výhodou je, že nevyžaduje pečení a výsledek přesto působí velmi elegantně a profesionálně.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravte ovoce Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte je na menší kousky. Zhruba třetinu jahod si nechte stranou na ozdobení hotového dortu.
  • Vyšlehejte smetanu Smetanu ušlehejte dotuha a dejte do chladničky. V míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
  • Připravte želatinu Želatinu připravte podle návodu na obalu. Když mírně zchladne a začne tuhnout, vmíchejte ji do tvarohové směsi. Poté opatrně přidejte ušlehanou smetanu a nakrájené jahody.
  • Sestavení dortu Dortovou formu vyložte piškotovým korpusem nebo kulatými piškoty. Na připravený základ nalijte tvarohovo-jahodovou směs a povrch zarovnejte.
  • Chlazení a zdobení Dort uložte minimálně na 4 hodiny do lednice, ideálně přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvými jahodami.

Celková doba přípravy: 25 minut + 4 hodiny tuhnutí

Počet porcí: 10

Závěr

Käsesahne dort s jahodami je ideálním dezertem pro ty, kteří hledají něco lehkého, rychlého a přitom působivého. Díky své svěží chuti, jemné konzistenci a jednoduché přípravě se stane stálicí ve vašem repertoáru nepečených dortů. Můžete jej snadno obměnit podle sezóny a použít jakékoliv jiné oblíbené ovoce. Stačí pár surovin, trochu trpělivosti při tuhnutí a výsledkem je dezert, který potěší každého.